over mij

Hallo! Bedankt voor je interesse in mijn webiste. Leuk dat je ‘over mij’ leest. Mijn naam is Efrem Stein en ik ben acteur en theatermaker. Graag vertel ik je zelf iets over mij en waarom ik theater maak. Ik ben geboren en opgegroeid in Gouda. Sinds 2004 woon ik in Amsterdam, hartje centrum. Waar ik mezelf mag zijn en samenwoon met de allerliefste Spanjaard. De stad waar ik geniet van kunst, cultuur en de mooie grachten. De drukte wissel ik soms in voor het prachtige Noorwegen, waar ik werk als clown in ziekenhuizen en verpleeghuizen.
Vrienden, collega’s omschrijven mij als: speels, vrolijk, betrouwbaar, betrokken, Intuitief en zorgvuldig.

Vroeger was ik een dromer met een grote fantasiewereld. Een logisch vervolg was een kunstopleiding. Na één studiejaar Audiovisueel, besloot ik mij te richten op theater. Opgeleid vanuit de methodiek van Jacques Lecoq; acteren gebaseerd op beweging, heb ik in 2003 mijn Bachelor of Theatre in Acting behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Gevolgd door twee studiejaren Mime Opleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, om mij verder te verdieping in fysiek bewustzijn en ruimtegebruik.

Een heel avontuur, dat mij gevormd heeft tot een zelfstandige, eigenzinnige speler en theatermaker, met een fysiek bewustzijn en een persoonlijke stijl. Ik ben nog steeds een dromer, én ook een doener. Met theater mijn fantasiewereld delen met het publiek, een bijzondere ontmoeting creëren, mensen laten lachen, is als een droom zo mooi.

THEATER VOOR DE ALLERJONGSTEN
Mijn passie ligt bij theater voor de allerjongsten. Dreumesen, peuters en kleuters. Ik word zo vrolijk van ze. Lekker onbevangen en een ‘ready to play’ houding. Tijdens de voorstelling lekker roepen wat je vindt, opspringen of wegduiken. Ook de baby’s kijken met grote ogen naar wat er allemaal om hen heen gebeurt. Ik maak mijn voorstellingen op een manier dat er ruimte is voor contact en reactie. We zijn samen op avontuur. De constante interactie met de kinderen vind ik echt een feestje. Aan het eind van elke voorstelling spelen en dansen we samen op het podium.

Ik wil kinderen (en volwassenen) meegeven dat je met verwondering en nieuwsgierigheid je fantasie prikkelt. Met minimale middelen en met grootse fantasie, heb je niet veel nodig om een leuke tijd te hebben. Ik houd van de simpelheid der dingen. Iets alledaags speciaal maken. Wanneer je daar de aandacht op vestigt, een vergrootglas, ontstaan er merkwaardig leuke situaties. Iets kan rollen, maakt een apart geluidje als je er tegenaan tikt, scheurt of vliegt weg als je er zachtjes tegen blaast. Kinderen herkennen dit. Ze zijn constant op onderzoek. In de voorstelling beweeg ik mij in de belevingswereld van de kinderen, als een vrolijke ontdekker. Er gaat vaak iets mis. De kinderen zijn net wat slimmer dan ik en helpen mij dan. Dat levert veel grappige situaties op. Ik speel ‘in het moment’. Zo blijven de kinderen betrokken en geboeid, zelfs de allerkleinsten.

BURO BANNINK
Mijn theatervoorstellingen worden vertegenwoordigd door Buro Bannink, een bruisend impresariaat voor jeugdtheater, jongerentheater en cultuureducatie.

ROKKEROL (dreumes & peuter)
DISCODIP (peuter & kleuter)
PAKKEPAPIER (dreumes, peuter, jonge kleuter)
WIRREWAR (peuter & kleuter)

‘De specialiteit van Efrem ligt bij het op speelse wijze contact maken. Hij kan samen met zijn publiek naar de wereld kijken en dan aanwijzen wat daar bijzonder aan is. Efrem heeft als performer een hele mooie open houding die rust uitstraalt. De allerkleinste kinderen voelen zich direct bij hem op hun gemak en daardoor kan hij hen met de meest minimale middelen al meenemen. Zijn behoefte om theater te laten ontstaan in het samenzijn met het publiek is inspirerend en exact wat ik voor baby’s, dreumesen en peuters zocht! Efrem maakt kleine intieme voorstellingen, waarbij taal een minimale rol speelt en alles draait om interactie.’ – Karin Bannink

OPLEIDINGEN
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Theaterdocent & Artistiek Initiator. 2015-2016

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Mime Opleiding. 2002-2004

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Acteren en theatermaken. 1999-2003

Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch
Audiovisueel. 1997-1998

Crabeth College
MBO – 4 Zorg en Welzijn. Persoonlijk begeleider
Voorheen MDGO-Activiteiten Begeleider. 1994-1997

 

Reacties gesloten