over mij

Mijn naam is Efrem Stein. Ik ben in 1977 geboren in Gouda en sinds 2004 woon ik in Amsterdam.

Ik begon mijn studie aanvankelijk om beeldend kunstenaar te worden. Na één studiejaar aan de kunstacademie in Den Bosch, besloot ik mij te richten op theater en bewegingskunst.
In 2003 studeerde ik af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, als acteur en theatermaker. Hiernaast heb ik een aantal studiejaren aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd.
Sindsdien werk ik als performer, mimespeler, theatermaker en docent. Veelal locatiegebonden. Ik laat mij inspireren door de natuur en door beeldende kunst. Het onbenoembare spreekt mij aan. Daar waar geen woorden voor te vinden zijn, maar sterk voelbaar is in je lijf. In mijn voorstellingen streef ik ernaar om soortgelijke ervaringen te creëren.

Van 2008 tot 2018 was ik verbonden als maker aan De Witte Olifant in Almere, een atelier voor kunstenaars met een beperking. Van 2013 tot 2018 werkte ik voor Stichting Kleintjekunst. Met mijn eigen solo ‘Lukas op Bezoek’ speelde ik op de groepen bij kinderdagverblijven en basisscholen.

Solovoorstellingen
Ik maak solovoorstellingen met minimale middelen en met grootse fantasie, speciaal voor peuters en kleuters. In mijn spel is het uitgangspunt vrijwel altijd humor. Mijn kracht ligt in het verbinden met de kinderen. Ik observeer wat er gebeurt in de groep en speel daarop in. Met weinig woorden en met veel ruimte voor eigen interpretatie en spel door de kinderen. Bekijk mijn aanbod.

Elusive Sparkle
Sinds 2017 ben ik onderdeel van het theatergezelschap Elusive Sparkle. Samen met Ben Bijker en Ytsje Rosier. Wij maken fysiek, beeldend theater, met een basis vanuit de comedia dell arte, clown en performance. Hedendaags en met een sparkle melancholie voor het oude circus. Voor alle leeftijden. Wij spelen op festivals en werken momenteel aan een voorstelling voor theaters en scholen.

Clown in de zorg
Door de jaren heen raakte ik gefascineerd door de clown. De kracht van de eenvoud, van spelen zonder oordeel en met verwondering voor het onbekende dat zal komen. De interactie is intens en vaak wonderlijk. Zoals in Noorwegen waar ik als clown speel voor zieke kinderen en voor volwassenen met dementie. Als acteur gebruik ik de clown als spelbron.
Sykehusklovnene: kinderen in ziekenhuizen
Klokkeklovnene: volwassenen met dementie in verzorgingshuizen

 

OPLEIDINGEN

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Theaterdocent & Artistiek Initiator. 2015-2016

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Mime Opleiding. 2002-2004

Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Acteren en theatermaken. 1999-2003

Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch
Audiovisueel. 1997-1998

Crabeth College
MBO – 4 Zorg en Welzijn.
Persoonlijk begeleider
Voorheen MDGO-Activiteiten Begeleider. 1994-1997

TRAININGEN EN WORKSHOPS

Clown (diverse workshops)
Studio A.A.P. Joscha De Boever. 2018

Clown in de zorg (diverse workshops)
Klokkeklovnene. Patrick van den Boom. Sinds 2012

Yoga
Diverse docenten. Sinds 2003

Cultuurdocent in het speciaal onderwijs
Stichting Tamino, Plein C en Mocca. 2016

Trainingsacteren
Acteerservice Dubbel E. 2008

Dans en omgeving
Body Weather Farm, Japan. Min Tanaka. 2007

Dans
Body Weather Amsterdam. 2004

Beeldende kunst
Academie voor Kunst en Vormgeving Den Bosch. 1997

Reacties gesloten